Kvällsmeny

 

SMÖRREBRÖD

 

Smörrebröd 1st 55:- 3st 150:-

Matjessill – Äggkräm, smörpulver ,lök, potatis och gräddfil

Rostbiff – Pepparrotskräm, rödlökschutney, friterad persiljerot

Spätta- Het majonnäs och crudité på rättika, rädisa, morot.

 

FÖRRÄTTER

 

Fisk & Skaldjurssoppa
Soppa gjord på mussel- & skaldjursbuljong med kungsflundra, torsk,
strimlade grönsaker samt musslor och räkor 145:-

Råbiff
På oxfilé serveras med syltad rödlök, papaya, friterad lotusrot och emulsion på brynt smör.
1/1 serveras med pommes frites 160:-/235:-

Fröyalax
Sotad lax med variation på morot – picklad, puré samt bakad.
Serveras med rostade pumpafrön och morotsflarn 155:-

 

 

SKALDJUR

 

Skaldjur  

Ostron – Frankrike 30:-/styck
Ostron – Lysekil 50:-/styck

 

Tre stycken franska ostron med ett glas mousserande 175:-

Räkor 145:-
150gram färska räkor
Serveras med aioli, pepparrotssirap och citron

Kräftor 45:-/styck
Kokt kräfta serveras med aioli, pepparrotssirap och citron

 

KLASSIKER

 

Räksmörgås 205:-
200gram räkor på ljust rågbröd, gurka, sallad, ägg, majonnäs, pepparrotssirap och äpple.

Hummersallad 245:-
Stekt hummer med chili, plocksallad, citrusdressing, gula russin och nötter.

Moules Frites 225:-
Odlade blåmusslor från Lysekil serveras med Pommes Frites och aioli.

Hamburgare 215:-
Serveras på briochebröd med sallad, tomat, syrad silverlök, inlagd chili, bbq-sås,
karamelliserad lök, cheddar, bacon och sötpotatis frites.

Fisk & Skaldjurssoppa 235:-
Stor fisksoppa gjord på mussel- & skaldjursbuljong med kungsflundra, torsk,
strimlade grönsaker samt musslor och räkor.

 

FISK

 

Fiskdisken
Välj en fisk samt tillbehör
(Med reservation för ändringar)

FISKAR

Uer  265:
Torskrygg 255:-
Helstekt Rödtunga 235:-
Röding  245:-

Tillbehör 1 35:-
Ägg, räkor, pepparrot, blomkål, betor, brynt smör, kapris och kokt potatis.

Tillbehör 2 45:-
Risotto med gröna ärtor, grönsaksterrine, syrad grädde,
skaldjurssås, päronflarn och gravad tomat.

Tillbehör 3 49:-
Pommes Anna, Sandefjordsås med stenbitsrom, pilgrimsmussla,
citrongelé, friterad skocka, grön blomkål och baconströssel.

 

KÖTT

 

Kalvkind 270:-
Kalvkind serveras med mandelpotatispuré, portvinsreduktion,
kastanjekräm, palsternacka, pärlchampinjon, morot och vedrökt karré.

 

VEGETARISK

 

Vegetariskt 215:-
Hemgjorda pastaknyten med blomkål och tryffelkräm i tomatsås, bakad rotselleri,
friterad lotusrot samt riven Wrångebäckost.

 

BARNMENY

 

För våra yngre gäster (Barn upp till 12 år)

 

Pannkakor Sylt och grädde 75:-

Köttbullar Gräddsås med lingon och potatis 80:-

Fisksoppa, med torsk, kungsflundra, grönsaker, räkor 95:-

Torsk Brynt smör, grönsaker och potatis 115:-

Hamburgare Tomat,sallad,lök,gurka, pommes frites 120:-

Glass Två kulor vaniljglass med chokladsås 45:-

 

DESSERTER

 

Hjorton 95:-
Varma hjorton serveras på frasig våffla med rostad mandel,
vaniljglass och kardemummaflarn.

Morotskaka  100:-
Smaker av morotskaka i form av citrussorbet, morotscurd
sponge med kanel & ingefära samt färskost.

Choklad 105:-
Mjölkchokladmousse serveras med sorbet på rödbeta,
rostad vit choklad, och hasselnötskräm.

Kaffegodis 45:-
Två hemgjorda tryfflar

 

Med reservation för ändringar och felskrivningar